ДПС внася закон за  контрол за прилагането на дерогацията за

...
ДПС внася закон за  контрол за прилагането на дерогацията за
Коментари Харесай

Карадайъ: Не подкрепяме износа на руски нефтени продукти

Движение за права и свободи внася закон за  надзор за използването на дерогацията за закупуването, вноса или прехвърлянето на недопечен петрол, транспортиран по море, създаден или импортиран от Русия. Това съобщи Мустафа Карадайъ, водач на Движение за права и свободи по време на ексклузивен брифинг в Народното събрание.

Той напомни, че партията е декларирала това си желание още в Комисията по енергетика.

" Долна неистина  видяхме по медиите, че  Движение за права и свободи поддържа износа на артикули, създадени от съветски недопечен петрол,  въпреки дерогацията ”, посочи още Карадайъ.

Ден по-рано на съвещание на енергийна комисия от ГЕРБ пожелаха  тълкуване от Европейска комисия по отношение на смисъла на дерогацията, подписана сред нас и Европейски Съюз, по отношение на износа на артикули, създадени от съветски петрол. А министърът на превоза и известията Христо Алексиев съобщи, че в регламента няма експлицитна възбрана за експорт на нефтопродукти, създадени от модифицирания недопечен съветски петрол. Такава възбрана има за модифицирания петрол, който е получен по нефтопровода ", добави министър Алексиев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР